Wind

Drones in de energiesector

Maximale efficiency en ROI met drones

1 + 1 = 3. Met drones wordt veel data verzameld waarmee bedrijven in de energiesector grote voordelen behalen.

Windturbinebladen staan dagelijks bloot aan alle type weersomstandigheden en de composieten worden aangevallen door bijvoorbeeld zand en zout. Het vroegtijdig signaleren van beginnende schades voorkomt enorme financiële consequenties door stilstand (productieverlies) en bladen die vervangen moet worden op veelal moeilijk te bereiken locaties.

Zonnepanelen moeten goed presteren om een hoog rendement te behalen. De meeste zonneparken zijn door hun afmeting en ligging erg lastig te inspecteren. Een drone kan snel en veilig (thermische) foto's maken op de juiste hoogte en vanuit de juiste hoek.

Duurzaam door drones

De woorden energietransitie, duurzaamheid en besparen worden tegenwoordig in dezelfde adem uitgesproken. De klimaatplannen van de regering leggen grote druk op diverse sectoren. Bedrijven in de energiebranche zijn ook druk bezig met het verduurzamen. Voor de energiebranche lopen de mogelijkheden heel uiteen. Van het opwekken van energie met windmolens tot het gebruiken van restwarmte door de industrie.

Drones en energiesector een slimme combinatie

Met drones inspecteer je efficiënt windturbinebladen. Verzamelde data wordt door gebruik te maken van Artifical Intelligence verwerkt zodat je personeel en onderhoud slim en efficient inzet en zo een maximaal rendement garandeert.

Met drones inspecteer je de bladen sneller, efficienter en veiliger. In dezelfde vlucht verzamel je meerdere soorten data die tezamen een meerwaarde opleveren. Doordat deze data belangrijke informatie levert voor stake-holders met bruikbare inzichten in de actuele staat van hun asset. Garantie voor gedegen beslissingen met de juiste onderbouwing.

De energietransitie vraagt om innovatie om snel de juiste data te verkrijgen, samen te voegen en te analyseren

Energietransitie met drone data

Groene energie is sterk in opkomst. Kijk naar het tempo waarmee nieuwe wind- en zonneparken door het hele land worden gebouwd. Windturbinebladen kenmerken zich door afmeting en vorm. Voor het optimaal opwekken van energie dient de aerodynamica van een turbineblad optimaal te zijn. Zelfs kleine beschadigingen leiden tot efficiencyverlies of erger. Voor het gebruik van drones was het controleren een kostbare, tijdrovende en risicovolle klus maar door de betrouwbaardheid en snelheid waarmee een drone data verzameld is dit verleden tijd.

Wat kan Droones voor jou doen?

Assetmanagement met drones.

Deel deze pagina met je vrienden en netwerk

Wat leveren wij