Energy

Drones in de energiesector

Maximale efficiency en ROI met drones

1 + 1 = 3. Met drones wordt veel data verzameld waarmee bedrijven in de energiesector grote voordelen behalen.

Windturbinebladen staan dagelijks bloot aan alle type weersomstandigheden en de composieten worden aangevallen door bijvoorbeeld zand en zout. Het vroegtijdig signaleren van beginnende schades voorkomt enorme financiële consequenties door stilstand (productieverlies) en bladen die vervangen moet worden op veelal moeilijk te bereiken locaties.

Zonnepanelen moeten goed presteren om een hoog rendement te behalen. De meeste zonneparken zijn door hun afmeting en ligging erg lastig te inspecteren. Een drone kan snel en veilig thermische foto's maken op de juiste hoogte en vanuit de juiste hoek.

Duurzaam door drones

De woorden energietransitie, duurzaamheid en besparen worden tegenwoordig in dezelfde adem uitgesproken. De klimaatplannen van de regering leggen grote druk op diverse sectoren in Nederland. Bedrijven in de energiebranche zijn ook druk bezig met het verduurzamen. Voor de energiebranche lopen de mogelijkheden heel divers uiteen. Van het opwekken van energie met zonneparken en windmolens tot het gebruiken van restwarmte door de industrie.

Drones en energiesector een slimme combinatie

Met drones inspecteer je efficiënt windturbinebladen, zonnepanelenparken, hoogspanningsmasten, leidingen en voortgang van bouwprojecten. Verzamelde data wordt door gebruik te maken van Artifical Intelligence verwerkt zodat je personeel en onderhoud slim en efficient inzet en zo een maximaal rendement garandeert.

Met drones inspecteer je de infrastructuur sneller, efficienter en veiliger. In dezelfde vlucht verzamel je meerdere soorten data die tesamen een meerwaarde opleveren. Deze data levert belangrijke informatie voor stake-holders met bruikbare inzichten in infrastructuur en projecten. Garantie voor gedegen beslissingen met de juiste onderbouwing.

De energietransitie vraagt om innovatie om snel de juiste data te verkrijgen, samen te voegen en te analyseren

Energietransitie met drone data

Groene energie is sterk in opkomst. Kijk naar het tempo waarmee nieuwe zonne- en windparken door het hele land worden gebouwd. Windturbinebladen kenmerken zich door afmeting en locatie. Voor het optimaal opwekken van energie dient de aerodynamica van een turbineblad optimaal te zijn. Zelfs kleine beschadigingen leiden tot in efficiency of erger. Voor het gebruik van drones was het controleren een kostbare, tijdrovende en risicovolle klus. Maar door de betrouwbaardheid en snelheid waarmee een drone data verzameld is dit verleden tijd.

Wat kan Droones voor jou doen?

Assetmanagement met drones.

Deel deze pagina met je vrienden en netwerk

Wat leveren wij

Hoge resolutie zoom inspectie foto met drone

Inspectie beelden

Ook moeilijk bereikbare locaties moeten worden geïnspecteerd. Juist voor die plekken bieden drones een uitkomst.
Meer weten

Met een thermisch beeld zie je defecten die je met het blote oog niet ziet. Thermische drone inspectie

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Pointcloud

Met een pointcloud meet je bijvoorbeeld afstanden tussen objecten of volumes van objecten. Een pointcloud bestaat uit miljoenen punten die allemaal een positie ten opzichte van elkaar hebben op de x, y en z as.
Meer weten