Over Droones Aerial Works

Dataverzamelen in de 21e eeuw

Droones Aerial Works is dé procesmanager met kant en klare oplossingen voor veilig en efficiënt asset management.

Drones zijn ten opzichte van traditionele manieren van data verzamelen, snel en kosten effectief. Gemiddeld kan met een drone 60 procent sneller data worden verzameld en met een hogere precisie.

Droones Aerial Works richt zich op het verzamelen van de data doormiddel van hoge resolutie camera's, thermische camera's en multispectraal camera's. Met deze camera's onder de drone kan gemakkelijk data worden verzameld op grote hoogte of moeilijk bereikbare plekken.

Droones Aerial Works heeft reeds duizenden inspecties in o.a. Nederland, Belgie, Duitsland, Zweden, Noorwegen en de Faeroer Eilanden uitgevoerd. Wij kunnen als droneoperator in EU EASA Specific Category vluchten uitvoeren in luchtruimen die voor velen gesloten blijven.

Onze medewerkers zijn in het bezit van GBS L1 Blade Inspection waardoor verzamelde beelden tevens geanalyseerd kunnen worden en middels een uitgebreide rapportage aan de klant ter beschikking worden gesteld. Daarnaast zijn wij BOSIET OPITO en GWO gecertificeerd en kunnen daardoor onze werkzaamheden tevens offshore uitvoeren. Onze teams zijn volledig self-supporting en naast eerder genoemde uitgebreid getraind door verschillende O&M's zoals Enercon en Vestas in het bedienen van hun windturbines.

Missie

Droones Aerial Works heeft de missie om op een efficiente manier data te verzamelen door de inzet van drones op een milieu en maatschappelijk verantwoorde manier.

Droones Aerial Works is een handelsnaam van Eddy Grootemaat es en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50685139.

Operationele Autorisatie: NLD-OA-88/01G

Droones team

Wat kan Droones voor jou doen?

Assetmanagement met drones.

Blog

Droones Aerial Works is momenteel bezig met het inspecteren van 400 turbines Nederland

Droones Aerial Works is momenteel bezig met het inspecteren van windturbinebladen van de Eemshaven tot het uiterste puntje van Zeeland. Opdrachtgever kiest voor Droones Aerial Works op basis van hun uitstekende staat van dienst en uitgebreide operationele ervaring.

Meer weten

Droones Aerial Works inmiddels actief van de Faroer Eilanden tot Japan

Droones Aerial Works ondersteunt klanten maar ook klanten van klanten op alle mogelijke gebieden. Voor het verzamelen en / of analyseren van data tot consultancy op het gebied van offshore opdrachten worden we inmiddels ingezet.

Meer weten

Droones Aerial Works verlengd GWO Basic Offshore training met 2 jaar.

Droones Aerial Works is voor de komende 2 jaar weer in het bezit van de GWO Basic Offshore trainingscertificaten voor het uitvoeren van bladinspecties zowel on- als offshore. De onderdelen Working at Heights, Sea Survival, Boat Transfer, First Aid en Fire Fighting stellen ons in staat werkzaamheden veilig en in lijn met internationale standaarden uit te voeren.

Meer weten

Droones Aerial Works nu operator in de EU EASA Specific Category

Droones Aerial Works heeft van de ILT de beschikking binnengekregen voor het vliegen onder de EU regelgeving.

Meer weten

Bladinspecties in het uiterste Noorden van Europa

Door de winterse omstandigheden was DAW zo'n anderhalve maand terug niet in staat de 2 resterende windparken in Noorwegen te inspecteren. Aangezien de sneeuw verdwenen is en de verwachtingen goed waren is besloten om 2 weken geleden af te reizen naar het Hamnefjell windpark in het uiterste Noorden van Noorwegen, een afstand van ongeveer 3000 kilometer

Meer weten

Droones Aerial Works inspecteert turbinebladen met temperaturen van -20 en kouder in Zweeds Lapland.

Afgelopen maand Januari 2023 inspecteerde Droones Aerial Works een groot aantal windturbines de Markbygden windfarm in Lapland Zweden. De omstandigheden met veel sneeuw, temperaturen onder nul en daglicht van 's ochtends 10 tot 's middags 1 waren ronduit uitdagend te noemen.

Meer weten