Bladinspectie windturbine

Detailinzicht vanaf de juiste hoogte

Reguliere inspecties voorkomen problemen op de lange termijn.

Voor O&M's, eigenaren en verzekeraars worden bladinspecties steeds belangrijker. Hiermee worden op de lange termijn schades met verstrekkende gevolgen voorkomen. Een blad wat door erosie minder productief is, of nog erger door scheurvorming afbreekt, stelt partijen voor enorme kosten veroorzaakt door vervanging en productieverlies. Om maar te zwijgen over de eventuele imagoschade.

Droones Aerial Works heeft reeds duizenden inspecties in o.a. Nederland, Belgie, Duitsland, Zweden, Noorwegen en de Faeroer Eilanden uitgevoerd. Wij kunnen als droneoperator in EU EASA Specific Category vluchten uitvoeren in luchtruimen die voor velen gesloten blijven.

Onze medewerkers zijn in het bezit van GBS L1 Blade Inspection waardoor verzamelde beelden tevens geanalyseerd kunnen worden en middels een uitgebreide rapportage aan de klant ter beschikking worden gesteld. Daarnaast zijn wij BOSIET OPITO en GWO gecertificeerd en kunnen daardoor onze werkzaamheden tevens offshore uitvoeren. Onze teams zijn volledig self-supporting en naast eerder genoemde uitgebreid getraind door verschillende O&M's zoals Enercon en Vestas in het bedienen van hun windturbines.

Bladinspectie met een drone is sneller, veiliger en beste manier om grip op onderhoud te krijgen

In vergelijk met rope-access wordt een inspectie met een drone 4 a 5 x zo snel uitgevoerd. De klant beschikt hierna over 200 tot 350 beelden van de Suction Side, Leading Edge, Pressure Site en Trailing edge. Een eerste beoordeling kan al vliegend worden gedaan.

Wat leveren wij