Utilities

Drone data in je bouwprocessen

Verbeter inzicht en controleer je processen

Ook last van vertraging door gebrek aan (digitaal) inzicht in de voortgang? Veel projecten lopen vertraging op door gebrek aan inzicht waardoor niet goed wordt gepland en onnodige vertraging optreedt. Dit is niet alleen vervelend maar kan ook financieel negatieve inpact hebben.

Waarom een drone inzetten

Het is ook belangrijk dat alle relevante partijeen tijdig en met de juiste informatie op de hoogte worden gehouden. Denk aan:

  • Hoeveel vrachtwagens zijn er nodig voor de afvoer van puin
  • Loopt het project volgens planning
  • Kun je de architect tussentijds goed op de hoogte houden
  • Zijn complexe constructies correct gemaakt

Inzicht in voortang, volumes en BIM integratie

Er is dus een breed scale aan vragen en informatiebehoefte om inzicht en daarme ook controle te houden op bouwprojecten. Een goede oplossing voor het genereren van deze informatie is het gebruik van drones. Met een drone kan snel, veilig en slim data worden verzameld om te analyseren en op te nemen in andere systemen. Binnen de dronewereld heet dit mappen.

Bij het mappen met een drone wordt gebruikt gemaakt van een techniek genaamd fotogrammetrie. Door te mappen kan een scala aan producten worden gemaakt zoals een kaart of een 3D model. Hieruit kan met software worden bepaald wat de afstand tussen twee punten is, de hoogte van een object of zelf de inhoud van een opbject.

Fotogrammetrie houdt zich bezig met de interpretatie en het opmeten van beeldmateriaal bij het bepalen en beschrijven van de vorm en afmeting en ligging van objecten. De fotogrammetrie houdt zich voornamelijk bezig met het maken van kaarten uit luchtfoto's


Sustainable

Drones verzamelen op een snelle, veilige en duurzame manier hoogwaardige data.

Smart

Verzamelde data verwerken in BIM systemen of te gebruiken in AutoCAD.

Wat kan Droones voor jou doen?

Assetmanagement met drones.

Deel deze pagina met je vrienden en netwerk

Wat leveren wij

Hoge resolutie zoom inspectie foto met drone

Inspectie beelden

Ook moeilijk bereikbare locaties moeten worden geïnspecteerd. Juist voor die plekken bieden drones een uitkomst.
Meer weten

met een drone is een 2D kaart snel gemaakt | dronematica

Orthomosaic

Een orthomosaic is een 2D kaart een zeer hoge resolutie. Deze zijn gegeorefereerd en worden gebruikt in GIS applicaties en voor projectmanagement.
Meer weten

3D model van je een object, huis of pand. Dronematica gebruikt drones om dit snel en gedetailleerd te maken.

3D modellen

Een 3D model wordt voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het geven van inzicht van alle kanten of zelfs het uitvoeren van inspecties.
Meer weten

Met een thermisch beeld zie je defecten die je met het blote oog niet ziet. Thermische drone inspectie

Thermische beelden

Thermische inspectie ook wel bekend als warmte inspectie gebeurd met een thermische camera. Deze camera neemt waar in het spectrum dat voor het blote oog niet zichtbaar is.
Meer weten

Pointcloud

Met een pointcloud meet je bijvoorbeeld afstanden tussen objecten of volumes van objecten. Een pointcloud bestaat uit miljoenen punten die allemaal een positie ten opzichte van elkaar hebben op de x, y en z as.
Meer weten